IMG_4363.JPG
1 мая 2024 г.

VI. Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumu Bakü'de başladı

1 мая 2024 г.

VI. Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumu Bakü'de başladı

Barış ve Küresel Güvenlik için Diyalog: Bağlantısallıkta İş Birliği ve Liderlik” temalı 6. Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumu Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de başladı.

Foruma, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in yanı sıra 60 ülkenin Kültür Bakanlığı delegasyonu ve 28 uluslararası iş birliği örgüt başkanın ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile akademisyenler katıldı.

Forumun açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, çok kültürlülüğün önemine dikkat çekti.

Azerbaycan'ın yüzyıllardır kültürlerin buluşma yeri olduğunu belirten Aliyev, "Coğrafi konumumuz, Doğu ile Batı arasındaki konumumuz bu eğilimi mümkün kıldı. Azerbaycan'ın çok kültürlü ve etnik çeşitliliğe sahip toplumu, yüzyıllardır hoşgörü, karşılıklı saygı, dostluk ve ortaklık gibi önemli değerleri korudu" dedi.

Cumhurbaşkanı Aliyev konuşmasına şöyle devam etti: 

“Azerbaycan'da farklı etnik grupların ve dinlerin temsilcileri bir aile olarak yaşıyor. Onlar Azerbaycan'ın değerli vatandaşları, devletimizin ve devletimizin gerçek vatanseverleridir. Bu olumlu eğilimleri, kültürel diyaloğu ve kültürel çeşitliliği güçlendirmeliyiz. Bütün bunlar yüzyılların bir lütfudur. Azerbaycan Ermenistan ile barış anlaşması imzalanması için çok yoğun çalışıyor. Barış müzakereleri devam ediyor ve bizim planlarımız temelinde yapılıyor.”

Forum kapsamında 100 ülkeden 700’den fazla katılımcı düzenlenen 12 farklı panel ve 4 genel oturumda kültürlerarası diyaloğun geliştirilmesi konusunu tartışacak. 

UNESCO, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı UNAOC), ICESCO ve UN Tourism gibi kuruluşların destek verdiği forum 2 gün sürecek.

Medya Galerisi

IMG_4365.JPG
IMG_4364.JPG
IMG_4377.JPG
IMG_4372.JPG
IMG_4376.JPG
IMG_4373.JPG
IMG_4375.JPG
IMG_4374.JPG
IMG_4379.JPG
IMG_4380.JPG
IMG_4378.JPG

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır