_DSC5321.JPG ankara foto.JPG
3 октября 2024 г.

Türk Yurtlarında Büyük Bozkırın Kültürü konulu fotoğraf sergisi Ankara'lı sanat severlerle buluştu

3 октября 2024 г.

Türk Yurtlarında Büyük Bozkırın Kültürü konulu fotoğraf sergisi Ankara'lı sanat severlerle buluştu

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve  Alatau Akparatı tarafından düzenlenen Kazakistanlı Fotoğraf Sanatçısı Samat Serikbayulı’nın “Türk Yurtlarında Büyük Bozkırın Kültürü” konulu fotoğraf sergisi Anadolu Medeniyetleri Müzesinde sanat severler buluştu

1974 yılında Kazakistan’ın Jambıl eyaletinin Sarısu ilçesinde dünyaya gelen Samat Serikbayulı birçok yayın organında foto muhabiri olarak çalıştı ve mesleğini icra sırasında hayata ve olaylara farklı bir perspektiften bakmayı denedi. Fotoğrafçılığı kendine has yorumuyla birleştiren sanatçının fotoğrafları Kazakistan başta olmak üzere Türkiye, Almanya ve Güney Kore’de sanat severlerle buluştu. 

Sinemacılık alanında da birçok başarıya imza atan Serikbayulı 2007 yılında «Ben 30 Yaşın Üzerindeyim», 2014 yılında «Bizi Bekler Bir Mutluluk» adlı uzun metrajlı filmlerin yönetmenliğini yapmıştır. 

Ulusal ve uluslararası birçok ödülün sahibi olan sanatçının eserlerinin sergisi nedeniyle TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Yusuf Kıraç’a en kalbi teşekkürlerini ilettiği mesajında sanatın evrenselliği üzerine vurgu yaparak ortak Türk Dünyası kültür ve medeniyetine katkıda bulunan sanatçıların TÜRKSOY’un çatısı altında toplandığının altını çizdi. 

Raev mesajında “Türk Dünyası sanatçıları dünyanın neresinde olursa olsunlar TÜRKSOY’un kutlu ocağının çatısı altındalar. TÜRKSOY kuruluş saikleri gereği sanatçılarımızın yanında olmaya devam edecektir.” dedi.  

Teşekkür belgesi ve karşılıklı hediyelerin takdimi ile devam eden açılış töreni fotoğraf çekimi ile son buldu. 

Medya Galerisi

_DSC5320.JPG
_DSC5300.JPG
_DSC5277.JPG
_DSC5321.JPG
_DSC5276.JPG
_DSC5409.JPG
_DSC5411.JPG
_DSC5270.JPG
_DSC5316.JPG
_DSC5308.JPG
_DSC5267.JPG

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır