EAD0EF2F-7117-420D-AEBA-5BD5C966E2F7_w1080_h608_s.jpg
11 марта 2024 г.

Kasım Cömert Tokayev’den TÜRKSOY’a teşekkür

11 марта 2024 г.

Kasım Cömert Tokayev’den TÜRKSOY’a teşekkür

Kazakistan Cumhuriyeti Başkanı Kasım Cömert Tokayev, APA haber ajansına verdiği röportajda, TÜRKSOY'un Türk Dünyası için önemli çalışmalarını vurgulayarak, Kazakistan ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik ve iş birliğini ele aldı.
İki ülke arasında geçmişte şekillenen stratejik iş birliği hakkında konuşan Tokayev, "Şu anda Kazakistan-Azerbaycan ilişkileri gelişme aşamasında. Kazakistan ve Azerbaycan arasında ekonomik, ticari, ithalat ve ihracat alanında ikili iş birliği artarak devam ettiği gibi kültürel ve insani değerler alanında da iş birliğimiz sistemli bir şekilde devam ediyor." dedi ve Hazar Denizi nakliye güzergahlarının iki ülkenin ekonomik gelişimine etkisini vurguladı.
Tokayev, Kazakistan'ın Azerbaycan’la ikili ilişkilerindeki güçlü dostluğun altını çizerek Türk halkları arasındaki kardeşlik birliğini önemsediğini vurguladı. Türk Dünyası örgütleri arasında TÜRKSOY'un özel bir yerde olduğunu belirten Tokayev, "Türk Devletlerinin ortaklaşa kurduğu uluslararası teşkilatlar arasında TÜRKSOY, Türk Akademisi, Türk Kültürü ve Mirası Vakfı gibi kuruluşlar sadece insanî ve kültürel görevleri yerine getirmekle kalmıyor aynı zamanda Türk halklarının manen gelişimine de büyük katkıda bulunuyorlar." dedi. 

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır