WhatsApp Image 2024-07-19 at 15.39.10 (1)
20 июля 2024 г.

Genel Sekreter Raev'den 50. yıl mesajı

20 июля 2024 г.

Genel Sekreter Raev'den 50. yıl mesajı

Kıbrıs Barış Harekâtı Zaferinin 50. yıl dönümünü kutladığımız ve şehitlerimizi andığımız bu anlamlı günde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin özgürlük ve güvenlik mücadelesinin yıl dönümünde Türk Dünyası’nın ilk iş birliği teşkilatı olan TÜRKSOY Genel Sekreteri sıfatıyla duyduğum onur ve gururun tarifi yoktur. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, sadece Kıbrıs adasında yaşayan Türklerin değil, tüm Türk Dünyası’nın gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Bu topraklar, tarih boyunca Türk kültür ve medeniyetinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. 50 yıl önce gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı, bu topraklarda barışın, adaletin ve özgürlüğün simgesi haline gelmiş, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını tüm dünyaya duyurmuştur.

TÜRKSOY olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Dünyası’ndaki yeri ve önemi bizler için büyüktür. KKTC, kültürel ve sanatsal değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir rol üstlenmektedir. Bugün, Kıbrıs Türk halkının kültürel zenginliklerini ve değerlerini dünya sahnesine taşıma yolunda attıkları adımları desteklemekten gurur duyuyoruz.

KKTC'nin TÜRKSOY ailesi içindeki müstesna konumu her geçen gün daha da artmaktadır. Bu bağlamda, ortak kültürel projeler, festivaller ve etkinlikler aracılığıyla Kıbrıs Türk halkının kültürel mirasını dünya ile paylaşmaya devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Dünyası’na olan katkıları, bizler için ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde, bu topraklarda barış ve güvenliği tesis için şehit olan tüm kahramanları ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, Türk Dünyası’nın ayrılmaz bir parçası olarak, barış, güvenlik ve refah yolunda attığı adımlarda daima yanında olacağız.          

Bu anlamlı günde Kıbrıs Türk’ü ile bir arada bulunmanın verdiği mutlulukla, hepinizi en içten saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 

Medya Galerisi

WhatsApp Image 2024-07-19 at 15.39.11 (1)
WhatsApp Image 2024-07-19 at 15.39.09
WhatsApp Image 2024-07-19 at 15.39.09

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır