DSC_0922.JPG
14 октября 2022 г.

Genel Sekreter Raev Türkmenistan Millî Halı Müzesini Ziyaret Etti

14 октября 2022 г.

Genel Sekreter Raev Türkmenistan Millî Halı Müzesini Ziyaret Etti

Türkmenistan’a resmî ziyarette bulunan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Türkmenistan Millî Halı Müzesini ziyaret etti.

 

Müze’de bulunan eşsiz el emeği halıları inceleyen Genel Sekreter Raev, Türkmen Halısı’nın tüm dünyada daha çok tanınması gerektiğini buna katkı sağlayacak TÜRKSOY projelerinin önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. 

 

Yaklaşık 7 aylık bir çalışma ile 40 kadının birlikte yaptığı ve Guinness Dünya Rekorlar Kitabına giren, müze girişindeki dev halıyı hayranlıkla seyreden Genel Sekreter Raev, ‘’Türkmen halısı, Türkmen kadınının el becerisini, sabrını ve zarafetini ortaya koyan nadide bir eserdir. Bu eserlerin hem ülkelerimizde hem de dünyada daha çok bilinmesi gerekir.’’ dedi. 

 

Ait oldukları bölgeye göre üzerlerinde farklı motifler yer alan, kullanılan materyallere ve üretim tekniğine göre birbirinden farklılaşan eşsiz eserlerden oluşan koleksiyonun tamamını yakından inceledikten sonra Müze’nin anı defterini de imzalayan Genel Sekreter Raev, önümüzdeki süreçte TÜRKSOY’un Tük Dünyasında halıcılık üzerine daha çok çalışma yapacağının müjdesini paylaştı. 

Medya Galerisi

DSC_0880.JPG
DSC_0903.JPG
DSC_0886.JPG

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır