Mahtumkulu Firaki Forumu Devlet Adamları TÜRKSOY kapak
11 октября 2024 г.

Genel Sekreter Raev, Aşkabat’ta Zamanın ve Medeniyetlerin İlişkisi- Barış ve Kalkınmanın Temeli uluslararası forumuna katıldı

11 октября 2024 г.

Genel Sekreter Raev, Aşkabat’ta Zamanın ve Medeniyetlerin İlişkisi- Barış ve Kalkınmanın Temeli uluslararası forumuna katıldı

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Mahtumkulu Firaki’nin Doğumunun 300. Yıldönümü vesilesiyle Aşkabat'ta düzenlenen "Zamanın ve Medeniyetlerin İlişkisi- Barış ve Kalkınmanın Temeli” uluslararası forumuna katıldı.

 

Birçok devlet başkanı ve uluslararası teşkilat temsilcisinin katıldığı forumun açılış konuşmasını yapan Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov 2024 yılının TÜRKSOY tarafından Mahtumkulu Firaki Yılı ilan edildiğini hatırlatarak Ankara’da Mahtumkulu Firaki konulu birçok etkinlik yapıldığını vurguladı.

 

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev , Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokoyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Pakistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Moğolistan Cumhurbaşkanı Uhnaagiyn Hürelsüh ve birçok devlet adamının katıldığı forumda 

Türkiye’yi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş temsil etti. 

 

Forumda söz alan devlet adamları Mahtumkulu Firaki, eserleri ve büyük şairinin günümüze yansıyan etkileri hakkında konuştu. 

 

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov foruma katılan bütün devlet başkanlarını Mahtumkulu Jübile Madalyası ile taltif etti. 

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev'in de katıldığı forumda Raev, yuvarlak masada diğer teşkilat başkanları ile yerini aldı. TDT, UNESCO, BDT, OCD gibi birçok kurum ve kuruluşun başkanlarının katılım gösterdiği forum uluslararası platformlardan çok sayıda temsilci gözlemci ve diplomatın yer alması sebebiyle Türk Devletleri arasındaki kültürel diplomasi faaliyeti açısından da fırsat olarak değerlendirildi. 

Forumun ardından Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov tarafından Devlet Başkanlarına öğlen yemeği verildi.

Medya Galerisi

Serdar Berdimuhammedov TÜRKSOY Türkmenistan
Serdar Berdimuhammedov TÜRKSOY
Valdimir Putin TÜRKSOY
Sadır Caparov TÜRKSOY
Mahtumkulu Firaki Forumu TÜRKSOY Teşkilat Başkanları
WhatsApp Image 2024-10-11 at 14.00.14
WhatsApp Image 2024-10-11 at 14.00.14 (1)
WhatsApp Image 2024-10-11 at 13.59.28
Mahtumkulu Firaki Forumu Devlet Adamları TÜRKSOY
Mahtumkulu Firaki Forumu Türkmenistan TÜRKSOY
Mahtumkulu Firaki Forumu TÜRKSOY bb
Serdar Berdimuhammedov TÜRKSOY
Mahtumkulu Firaki Forumu TÜRKSOY

© 2022 TÜRKSOY - Her hakkı saklıdır